zaterdag

Gezichtsreiniging.

Make-up is natuurlijk leuk om te gebruiken. Maar het eraf halen is ook heel belangrijk. Je kan natuurlijk met een washandje en water je gezicht schoonmaken.Maar je kan ook speciale gezichtsreinigingsproducten gebruiken. Hier een aantal voorbeelden. Die ik zelf ook gebruik.

Het makkelijkste is, reinigingsdoekjes. Dat zijn vochtige doekjes die je vaak in een pak koopt en waarmee je gemakkelijk en snel je make-up kan verwijderen. Vaak kunnen reinigingsdoekjes wel iets te hard zijn voor je ogen dus als je gevoelige ogen hebt kan je beter nog een aparte oogreiniger gebruiken.

Facewash is ook een snelle manier om je make-up eraf te halen. Je maakt je handen nat en doet wat facewash op je handen smeert het in op je gezicht en haalt het er weer af.Als je gevoelige ogen hebt kan je in plaats van facewash beter een oogreiniger gebruiken. Met een milde fasewash kan je het wel proberen.

Oogreiniging. Je hebt verschillende soorten oogreiniging.Half olie half water die moet je overigens wel schudden voor gebruik.En oogreinigingsdoekjes enz. Oogreinigers zijn gericht op je ogen dus vaak ook mild. Waarbij een facewash of doekjes te hard kunnen zijn. Doe wat oogreiniger op het watje leg het even op het oog en dan kan je gemakkelijk de make-up ervan af halen. Als je gaat boenen krijg je vaak rode en geiriteerde ogen. Dat wil je niet en het is ook niet nodig. Het watje even rustig erop laten zitten en je kan het bijna gelijk allemaal eraf halen.

Reinigingsmelk.Je kan een beetje op het watje doen en zo je make-up eraf halen. Of je doet wat reinigingmelk op je handen en wrijft dit op je gezicht en pakt een watje om het er vervolgens af te halen

Je kan ook een micellair reiniger gebruiken om je make-up eraf te halen.Dat is een milde reiniger.En ook geschikt voor de ogen.

Tonic. Om de restjes van je gezicht te halen. Dat is niet aan te raden om op je ogen te gebruiken omdat het best wel kan prikkelen.

Na het reinigen van je huid is het altijd belangrijk om je huid nog te voeden met bijv een gezichtscreme.

Dit zijn een aantal reinigingstips die ik zelf ook toe pas bij mijn reinigingsroutine. Er zijn nog wel andere manieren om je make-up eraf te halen, maar dit zijn de basics die ik zelf ook gebruik. Hopelijk hebben jullie er wat aan. En kunnen jullie het zelf ook toepassen bij het reinigen van je gezicht.